Slecht Nieuws

Je hebt goed nieuws en slecht nieuws…. we hebben het liever niet over dat laatste nieuws. Maar de BVO staat ‘veiligheid’ en saamhorigheid voor haar bewoners voor…. verschillende zaken dit steeds oplettendheid of aandacht vragen. Een beetje omkijken naar je buren, een beetje denken aan een ander die misschien een ander belang, beroep of soort gezin heeft…. Een beetje inleven in een ander en een open discussie, dat staat ook het BVO bestuur voor.

  • KERKWEG BRUG Het heeft bijna vijf jaar geduurd maar uiteindelijk is de nieuwe Kerkweg brug klaar. Iets duurder dat begroot, maar… gelukkig hoeven vrachtwagens en trekkers geen 10 km meer om te rijden.
  • VEERWEG BRUGGETJE in de Veerweg ligt een brug, over het Razend Zwin. Een oude uitloper van de kreek ”Lage Oude Veer’. Het weg dek van deze brug was tijden lang erg slecht. Zwaar verkeer moest goed uitkijken om over deze ‘hobbel’ te komen. Na veel aandringen, telefoontjes, heeft Hollands Kroon het wegdek hersteld.
  • CRIMINALITEIT ja komt ook in de Oostpolder voor. Soms een inbraak op een boerderij om diesel of GPS apparatuur te stelen. Maar ook hennepteelt in de Zwinweg of diverse keren in de Lotweg ontdekt en verwijderd. En vorig jaar een drugslaboratorium in de Veerweg. Het gebeurd natuurlijk stiekem, je hebt er weinig last van, het gebeurt in oude, leegstaande schuren, maar het trekt wel een bepaald soort mensen aan. En meestal bemoeien deze mensen zich zo weinig mogelijk met de buurt. Van gewone buren, sociale contacten is geen sprake. En dat is jammer in zo’n dun bevolkt gebied.
  • https://www.youtube.com/watch?v=OaAWH8NEkYs
  • PRUT OP DE WEG

tijdens oogstwerkzaamheden, meestal in de periode, september tot januari zijn de smalle polderweg nog weleens bevuild met prut. Niet leuk voor fietsers, naar school fietsende jeugd, particuliere bewoners die hun auto langzamerhand grijs zien worden. Maar vooral onveilig voor bestuurders die het niet op gemerkt hebben of bij donker de polder in komen rijden. Borden op tijd neerzetten, voorzien van verlichting is een must. Ook de weg regelmatig schoonmaken en zeker voor donker, zou elke ondernemer in de Oostpolder moeten doen. Maar ook de borden weg halen als niets meer aan de hand is…wordt niet altijd gedaan. Waardoor je signaal verloren gaat.