Categorieën
NIEUWS

Dierenpark Hoenderdaell wil naar de ‘overkant’.

Gezicht op Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell is ca. 78 hectare groot en is in omvang het grootste dierenpark van Nederland. Binnen de landschapsvisie voor het totale terrein zijn diverse nieuwe ontwikkelingen opgenomen die een opening krijgen in 2018, zoals een nieuw entreegebouw en nieuw horeca gebouw, maar ook het recent geopende nieuwe roofvogel avitorium. Ook zijn de potenties van het omliggende gebied in kaart gebracht, waarbij het landgoed als katalysator kan gaan werken voor ontwikkelingen rondom Anna Paulowna. Binnen de landschapsvisie zijn er naast diverse kleinschalige ontwikkelingen, drie nieuwe initiatieven verder uitgewerkt.

Natuurvakantiepark
Ten eerste een nieuw autovrij natuurvakantiepark. Een bootjesbrug voor voetgangers van ca. 150 meter lang gaat toegang geven tot een natuurpark aan de andere kant van het water met daarin 40 duurzame recreatiewoningen. Deze loghouses van ronde boomstammen en deels ondergrondse hobbit woningen liggen binnen 8 hectare bos met loslopende apen.

Museum
Ten tweede een nieuw museum. De situering is in de achtertuin van het op een terp gelegen middelste landhuis. Het museum gaat op een educatieve manier in op het ontstaan van het leven en is via het park door middel van een voetgangersbrug over de watergracht bereikbaar.

De 8 hectaren bos, waar de uitbreiding Vakantiepark van het Dierenpark geprojecteerd is.
Op de website B4O, kunt u de ontwerpstudie nalezen. December 2018