Foto’s & verhalen

Buurvrouwen wandeling 2020

  • Zaterdag 26 september, was het eindelijk zover. Dit keer hebben Moniek, Jane en Ingrid de wandeling georganiseerd. Rondje Kneesweg, Kneeskade en een lunch en rondleiding in de prachtige Tuin 3, bij Jane Ligtenveldt.

 

  • Gezichten van de Oostpolder, Boek 2007

Wanneer je bij Oudesluis, de Oostpolder in duikt is het alsof je dit boek in rijdt ….
Lange kaarsrechte wegen omzoomd met krom gewaaide iepen…. Altijd wel een stukje tegenwind fietsend op weg naar school…. Steeds weer verwonderd kijkend naar de dagelijkse voorstelling van hoge luchten, in de meest wonderlijke variaties…. Per seizoen wisselend uitzicht, gecreëerd door werkende akkerbouwers …Genietend van, vertrouwd met, en gevormd door de wind, de rust en ruimte….”
 
De inhoud van het boek documenteert 119 gezinnen en hun huizen in de zomer van 2006, evenals een foto van het huis in vroegere tijd. Daarnaast een korte tekst geschreven dóór de bewoners in 2006. Met karakteristieke landschapsfoto’s, waarbij de iep centraal staat als symbool voor de polder, worden de hoofdstukken van elkaar gescheiden. Als slot is de polderjeugd gefotografeerd, zijnde de komende generatie; de toekomst van de polder.

Dit fotoboek is een momentopname van een bijzondere plattelands leefomgeving en haar bewoners, uitgegeven door de BVO ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan in 2007.

Gezichten van de Oostpolder is UITVERKOCHT!


 

Wall of Future  

Oostpolderfeest  21 juni 2014